8 obiceiuri proaste care stau in calea succesului tau

Posted on |

successful-people-doSuccesul unui om nu vine de la sine, el depinde in mare masura de caracterul si obiceiurile acestuia. Cei mai multi oameni cred ca succesul vine peste noapte, insa nu este deloc asa. Majoritatea oamenilor de succes au muncit o perioada foarte lunga pentru acest lucru.

Practica si perfectionarea continua sunt cheile succesului unui om. Cel mai bun mod prin care sa atingi succesul este dat chiar de obiceiurile pe care le ai.

„Motivaţia e ceea ce te pune în mişcare. Obiceiul e ceea ce te face să continui”, Jim Ryun 

In continuare, vreau sa va impartasesc  8 obiceiuri proaste care stau in calea succesului tau si care te impiedica sa-ti realizezi visele.

1.Nu iti organizezi bine timpul

Fie ca recunosti sau nu, timpul este resursa noastra cea mai pretioasa, insa ea este si limitata. Avem doar 24 de ore intr-o zi si nu exista garantii ca te vei trezi maine. Este foarte important deci sa fii disciplinat cu timpul pe care il ai la dispozitie.  Howard Schultz, CEO la compania Starbucks se trezeste in fiecare dimineata la 4.30. Trezirea la aceeasi ora in fiecare dimineata , te face disciplinat si creeaza o rutina. Acest lucru este benefic atat pentru corpul tau dar si pentru crearea unui obicei pozitiv.

2. Acordarea unu timp indelungat deciziilor minore

Petreci prea mult timp in luarea deciziilor minore, cum ar fi ce restaurant sa alegi pentru a lua masa in oras sau ce pasta de dinti sa cumperi ? Oamenii de succes sunt cunoscuti pentru faptul ca iau decizii rapide intr-un timp limitat si cu minimum de informatii. Trebuie sa-ti dezvolti obiceiuri care sa te ajute sa faci acelasi lucru. Contemplarea asupra deciziilor minore este ineficienta și consumatoare de timp. Foloseste-ti timpul pentru luarea deciziilor cu adevarat importante.

Unul dintre cele mai bune moduri de a simplifica procesul decizional este de a limita numărul de opțiuni pe care le ai la dispozitie. Paradoxul de alegere (care a fost dovedit în numeroase studii) prevede că, atunci când au fost prezentate prea multe optiuni devenim copleșiți și suntem pusi in imposibilitatea de a lua o decizie rapida. Prin limitarea alegerile dvs. la două sau trei opțiuni veți fi în măsură să decideti mult mai repede.

3.  Uita trecutul 

“Nu locui in trecut, nu visa in viitor, concentreaza-ti mintea pe momentul prezent” -Budha

Trebuie sa te concentrezi pe prezent si sa lasi greselile trecutului in urma.

4. Gandirea negativa

„Automotivarea este o chestiune psihologică „Astfel că avem nevoie de instrumente psihologice să o înţelegem mai bine. Automotivarea este corelată strict de timpul care ne-a mai rămas de trăit. „Dar timpul pe care l-am trăit deja şi cel pe care îl mai avem rămas este, de fapt, un construct mental.“ De exemplu, oamenii din lumea corporate gândesc în trimestre şi în bugete. Tot în trimestre gândesc şi şcolarii, iar studenţii în semestre. Vestea bună este că putem modifica structura mentală despre cum ne petrecem timpul, dar și energia cu care acționăm. „Când ajungem la capătul vârstei pe care mintea noastră ne-a planificat-o, mintea începe să ne joace feste şi deturăm motoarele. Această deturare a motoarelor face ca metabolismul nostru să fie puţin altfel, inclusiv neurofiziologia corpului.. “Întreaga noastră viaţă îşi schimbă forma şi organizarea în funcţie de felul în care structurăm timpul.”

5. Lasi lucrurile sa se intample de la sine

Trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai in mod constant.  Practicarea recunoștinței nu este numai buna pentru suflet, dar studiile au aratat ca, de asemenea, scade nivelul de stres si creste calitatea vietii.

O modalitate simpla de practicare a recunostintei este sa iti faci zilnic sau saptamanal o lista cu toate acele lucruri care te fac fericit si implinit. Reflecteaza asupra acestor lucruri pentru care merita sa fi recunoscator.

6. Stai in zona ta de comfort

A fi o persoana de succes inseamna sa incerci in permanenta lucruri noi, sa cunosti oameni noi si sa fi deschis mereu la noi oportunitati. Drumul spre succes nu este unul usor, asa ca trebuie sa inveti in permanenta sa te adaptezi. Iesi din zona ta de comfort, socializeaza cu oameni noi si vei descoperi ca poti sa inveti noi lucruri de la acestia.

7. Te limitezi doar la cercul social cu care esti obisnuit

Incearca sa fi inconjurat mereu de oamni care nu sunt limitati in gandire. Pe drumul spre succes nu aveti timp pentru oameni cu idei negative si pesimiste. Asigurati-va ca sunteti inconjurat doar de oameni cu o gandire pozitiva. Pastreaza langa tine doar acele persoane care au mereu o gandire pozitiva si te incurajeaza in tot ceea ce faci.

8. Te compari mereu cu ceilalti

Pe drumul spre succes trebuie sa-ti definesti propria cale. Incearca sa nu te raportezi mereu la cei din jur. Fiecare om este unic si ceea ce a functionat la ceilalti poate sa nu functioneze si la tine. In plus, nu stii niciodata povestea adevarata care sta in spatele unui om de succes.