Alimente care nu trebuie tinute in frigider

Posted on |

18316788_lPotrivit Departamentului Agriculturii din SUA, există două tipuri de bacterii care cauzează probleme. Bacterii patogene care pot provoca toxiinfecție alimentară, și bacterii nocive, care schimbă alimentele in ceea ce priveste modul in care arata, mirosul și gustul acestora. Atunci când produsele alimentare dezvoltă niveluri periculoase de bacterii patogene, mirosul si gustul acestora pot fi normale, insa ele pot fi extrem de periculoase.  Confuz, nu? Iată o listă de 31 de elemente care nu trebuie tinute in frigider.

1. Cartofii: atunci când sunt tinuti la rece, amidonul din cartofi se întransforma in zahăr, riar gustul nu mai este acelasi. Păstrați cartofii într-o pungă de hârtie într-un dulap închis  sau sertar. Același lucru este valabil si pentru cartofii dulci.

2. Mierea: mierea tinuta in frigider se va cristaliza .  Se poate păstra la temperatura camerei și feritade lumina directă a soarelui pentru a-si pastra gustul si consistenta.

3. Rosiile: acestea isi pot pierde aroma lor și devin destul de moi dacă sunt lăsate în frigider.

4. Mere: Mere, la fel ca roșii, începe să-si piarda aroma și textura după ce au petrecut un timp în frigider. Pastreaza-le la temperatura camerei și le poti pune în frigider pentru 30 de minute înainte de a le mânca.

5. Ceapa: Cel mai bun loc pentru ceapa este într-o pungă de hârtie, într-un dulap la rece sau intr-un sertar. Dacă este păstrată în frigider, se înmoaie și conferă un miros de ceapa pe produsele alimentare din apropiere.

6. Untul de arahide: Unt de arahide se comporta foarte bine stocat într-un dulap răcoros, întunecat.

7. Pâinea: S-ar putea sa fi tentat de a stoca pâine în frigider, dar de fapt se usuca mai repede. În schimb, se păstrează într-un dulap sau o cutie de pâine pentru o felie proaspătă.

8. Bananele: Si acestea se pot pastra la temperatura camerei si nu in frigider pentru ca isi pierd gustul.

9. Cele mai multe uleiuri: Cele mai multe uleiuri se pot stoca la temperatura camerei. Dacă uleiul are un conținut mai mic de grăsimi saturate, cum ar fi cel de șofrănaș sau de floarea-soarelui, va putea fi pastrat  la rece, astfel se păstrează într-un dulap închis sau pe ușa frigiderului.

10. Avocado: Fructele de avocado se pastreaza si ele la temperatura camerei, ideal este sa-l consumam tot atunci cand il taiem si sa nu punem bucati taiate in frigider.

11.Ardeii:  rosu, verde, galben, și chiar ardeiul iute stau foarte bine stocate într-o pungă de hârtie într-un dulap sau sertar.

12. Citricele: in general citricile se tin tot la temperatura camerei si nu in frigider.  Doar să fim sa nu le lasam prea mult pentru ca ele  vor tinde să faca mucegai.

13. Fructele de padure: fructe de padure proaspete au deja un termen de valabilitate scurt, așa căideal este sa fie măncate într-o zi sau două de cumpărare.

14. Pepenii:  După tăiere, bucatile de pepeni pot fi stocate in frigider cu 30 de minute inainte de a le consuma.

15. Ketchupul: Da, ketchup-ul sta foarte bine in camara ta – chiar și după ce acesta a fost deschis. Din cauza cantității de oțet și conservanți acesta nu se va modifica la gust sau miros.

16. Dulceturile: Având în vedere cantitatea mare de conservanți în gemuri și jeleuri, ele sunt, de asemenea OK pentru a fi stocate în cămară după deschidere.

17. Muraturile: Pentru ca si acestea contin o cantitate mare de conservanți, în principal oțet, murăturile vor rămâne clar în cămară. Dar, dacă ești un fan al muraturilor reci, acestea pot fi stocate pe ușa frigiderului.

18. Usturoiul: A se păstra într-o o pungă de hârtie într-un loc răcoros, întunecat pentru a-si mentine aroma minunata pentru o săptămâna.

19. Condimentele: Condimentele măcinate nu trebuie să fie refrigerate niciodata.

20. Cafeaua: Cafeaua se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei.

21. Sosul de soia: Da, există mai multi decât suficienti conservanți naturali (sare) in sosul de soia pentru ca acesta să rămână în condiții de siguranță dacă se păstrează la temperatura camerei.

22. Unele sosuri pentru salate: La fel ca alte condimente, cele mai multe sosuri pentru salata, mai ales cele in care se gaseste otet- sau sunt pe bază de ulei, sunt foarte bine păstrate în afara frigiderului. Cele pe baza de iaurt sau maioneza ar trebui să fie păstrate în frigider.

23.Nucile: sunt foarte bine păstrate într-un loc răcoros, întunecat.

24. Fructele uscate: Nu este nevoie să fie păstrate la frigider.

25. Cerealele: cel mai fericit loc pentru acestea este  în cămară.