Care sunt cele mai periculoase jucarii pentru copii?

Posted on |

scutereLa fiecare 3 minute un copil este tratat datorita unui accident provocat de o jucarie.

Conform statisticilor cele mai periculoase jucarii sunt scuterele elctrice.

Conform datelor colectate de cercetatori intre 2000-2011, au existat mai mult de 580,000 leziuni legate de scutere electrice, care este echivalentul a unui prejudiciu la fiecare 11 minute. Și jucării de echitatie (jucarii pe  roți
inclusiv scutere, triciclete, și vagoane), în general, au fost cauza celor mai multe leziuni, aproximativ 42% de leziuni la copii și adolescenți, și 28% de leziuni la copiii sub cinci ani. Cele mai frecvente leziuni au fost : oase dislocate și rupte de caderi si coliziuni.

Din păcate, jucării cu roți nu sunt singurele jucăriile periculoase care pot provoca accidente nedorite . Copiii mai mici sunt mai expusi riscului de sufocare cu jucării mici și cu piese mici de jucărie. În aceeași perioadă de timp, aproape 110.000 de copii sub cinci ani au  inhalat sau înghițit o jucărie mică și au trebuit să fie dusi la camera de urgență.

Deci, ce poti face? Se  recomandă verificarea lista de cumparaturi atunci cand mergeti intr-un magazin de jucarii. De asemenea, va sugeram mare atentie la restricțiile de vârstă și la alte atentionari de la producător și raportarea oricăror jucării cu un defect. Cumparati doar jucarii adecvate varstei copilului dumneavoastra.

Un alt sfat bun? Asigurați-vă că copilul dumneavoastră poartă o cască adecvata atunci când utilizeaza scutere si alte jucarii pe bază de roți.

cropped-banner-haine-copii.jpg