Cele mai bune telefoane din 2015 – Cum alegem ce telefon sa cumparam

Posted on |

212822-2733d20604184b25b8339af27a09a115Cele mai bune telefoane din 2015 – Cum alegem ce telefon sa cumparam

Unul din cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne cumparam un telefon se refera la sistemul de operare pe care il are. Intotdeauna este bine sa alegem nume mari, precum IOS, Android , Windows Phone si poate Blackberry, desi acesta din urma nu este inca la nivelul celor 3. Daca utilizati deja unul din aceste sisteme de operare atunci va recomandam sa ramaneti la ele cand va achizitionati un telefon nou, deoarece multi ati investit deja o multime de bani in aplicatiile sale.

Un lucru extrem de important este designul telefonului, desi tine mai mult de gustul personal si majoritatea telefoanelor smartphone vin deja cu design inovativ , subtire si elegant, se pare are un impact major in decizia de cumparare. Cel mai bine este sa aveti posibilitatea sa-l tineti in mana inainte de a-l cumpara sa vedeti daca intr-adevar vi se potriveste ca dimensiune. Trebuie precizat ca cele mai bune smartphone-uri folosesc in mod obisnuit materiale premium ca sticla, aluminiu sau chiar otel si doar o mica parte vin cu un design rezitent la apa.  Facem referire aici la gama de smartphone-uri Sony, care ofera aceasta facilitate pentru intreaga gama Xperia Z.

Dimensiunea ecranului este de asemenea foarte importanta, ultimele generatii de smartphone-uri vin in intampinarea clientilor cu ecrane mari tocmai pentru ca posesorii de telefoane utilizeaza tot mai mult internetul pe mobil. Rezolutia ecranului ar trebui sa fie Full HD (1080 x 1920)  sau chiar mai mare la Quad HD (1440 x 2560).

Ultimele tipuri de telefoane vin cu oprocesoare decente si memorie de stocare mare. Unele pot fi quad-core cu 2 GB de RAM în timp ce altele sunt octa-core cu 3 GB de RAM.  Este forte important sa tinem cont de spatiul de stocare pe care telefonul pe care dorim sa-l achizitionam il are. Dacă doriți să stocați o mulțime de aplicații, fotografii, clipuri video și muzică, atunci trebuie sa ne uitam la un telefon cu memorie interna mare  – de 64GB sau chiar 128GB. Memoria poate sa fie si mai mica, in sensul ca puteti  adăuga mai multa memorie prin cumpărarea și introducerea unui card de memorie SD card.

Cand vine vorba de camera, de obicei mai multi megapixeli inseamna un telefon mai bun, desi exista si exceptii de la regula, astfel incat va sfatuim sa examinati si sa incercati telefonul inainte de a-l cumpara. Va recomandam sa faceti cateva fotografii de proba, mai ales daca utilizati frecvent telefonul in acest scop. In acest fel nu veti fi dezamagit.

Un alt lucru extrem de important este si durata de viata a bateriei. Trebuie sa avem in vedere ca exista doar putine marci de telefoan in acest moment pe piata care vin cu incarcare wireless incorporata.

cropped-oferte-telefoane-si-tablete.jpg