Sfaturi pentru parinti – Cum alegem incaltamintea potrivita pentru copii?

Posted on |

incaltaminte copiiCum alegem incaltamintea pentru copii?

Pana la varsta de 5 ani , copii cresc la picior cu 2-3 marimi pe an, iar dupa varsta de 5 ani cu 1-2 marimi . Daca incaltamintea este prea mica, copii simt foarte putin acest lucru sau chiar deloc , deoarece oasele lor sunt inca moi.

Din acest motiv, parintii trebuie sa verifice in mod regulat dimensiunea piciorului si a incaltamintei celor mici.
Daca sunt prea mici, partea din fata a incaltamintei poate sa se deformeze din cauza presiunii degetelor de la picioare. Acest lucru inseamna ca ei au nevoie de o marime mai mare. Piciorul copilului trebuie sa fie perfect sustinut de incaltamintea pe care o poarta.

Daca intre piciorul copilului si partea din spate a incaltamintei ramane loc pentru un deget, acesta este un bun indiciu ca ati ales marimea potrivita.Acest spatiu ii permite piciorului sa se miste liber in contact cu solul.  Mecanismul de fixare (șireturi, arici) ar trebui să țină călcâiul ferm în partea din spate a pantofului. Verificati daca sunt flexibili si alegeti intotdeauna incaltaminte cu partea din fata rotunjita pentru ca degetele de la picioare sa se miste liber. Copii sunt foarte activi. Alegeti ca matrerial pielea sau panza, pe langa faptul ca sunt mai durabile aceste materiale ii permit piciorului sa respire.

Cum masuram corect piciorul copilului ?

Exista o metoda rapida pentru a masura piciorul copilului in doar cateva minute.

INSTRUCTIUNI:
1. Măsurați întotdeauna picioarele copilului dumneavoastră spre sfârșitul zilei. Acest lucru va asigura că orice extindere sau umflarea a avut deja loc și puteti fi sigur ca ati luat masura corecta.
2.Masoara piciorul copilului cu o pereche de sosete pe care el le poarta in mod normal
3. Ia o bucată de hârtie și pune-o pe o suprafață plană tare.
4. Desenați conturul piciorului .Asigurați-vă că,  copilul dumneavoastră este în picioare atunci când măsurati  piciorul.

masurarea-piciorului-1

  1. Masurati dimensiunea piciorului si mai adaugati 5mm la rezultat pentru a alege incaltamintea potrivita,

masurarea-piciorului-la-cop

ATENTIE !

Deoarece copii au adesea dimensiuni diferite la picioare, asigurati-va ca ati masurat ambele picioare si alegeti numarul care sa se potriveasca piciorului mai mare.

banner-haine-copii